Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Weer een event

Google blaast groot event af wegens coronavirus

04 maart 2020 10:16

Google heeft zijn grote ontwikkelaarsconferentie Google I/O dit jaar afgeblazen, om besmetting door het coronavirus te vermijden.

"Wegens zorgen rond het coronavirus en om te voldoen aan de gezondheidsrichtlijnen van de CDC en andere gezondheidsorganisaties, hebben we besloten om het fysieke evenement Google I/O af te blazen", aldus een verklaring van de zoekreus tegenover TechCrunch.

Google gaat in de komende weken zoeken naar nieuwe manieren om het evenement door te ontwikkelen. Vermoedelijk gebeurt hetzelfde als bij Googles afgeblazen enterprise-event, waarbij presentaties online worden gehouden.

Google I/O is één van de inmiddels vele techevenementen dat niet doorgaat. Eerder werd de stekker uit telefoonbeurs Mobile World Congress getrokken, gevolgd door Facebooks ontwikkelaarsconferentie F8 2020. Ook de Game Developers Conference zal dit jaar niet plaatsvinden. Bij al die beurzen werd het coronavirus als reden opgevoerd.

Nieuwe Android-functies

Ieder jaar presenteert Google op I/O de grote nieuwe software-ontwikkelingen die gepland staan. Het is vaak ook de plek waarop grote nieuwe Android-functies aan de wereld worden getoond.

Onlangs bracht Google een testversie van Android 11 uit, maar hierin zitten op het moment nog vooral kleine aanpassingen.

Coronacrisis in de techsector

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore