Ga naar de inhoud
Night Mode Challenge

Deze winnende foto's zijn gemaakt met de iPhone-nachtmodus

Beeld © Konstantin Chalabov

Apple heeft de winnaars van zijn Night Mode Challenge onthuld. Dit zijn de mooiste foto's gemaakt met de nachtmodus van de nieuwste iPhones.

De iPhone 11 en 11 Pro hebben voor het eerst een nachtmodus, waarmee foto's bij weinig licht gemaakt kunnen worden. Gebruikers moeten hun toestel dan een paar seconden stilhouden, terwijl de sluiter langer open blijft staan en meer licht wordt opgevangen.

iPhone-gebruikers werd gevraagd om hun mooiste foto gemaakt met de nachtmodus naar Apple op te sturen. Nu zijn er zes winnaars gekozen, die wereldwijd op billboards gedrukt zullen worden. 

De foto hierboven is van Konstantin Chalabov uit Moskou, gemaakt met de iPhone 11 Pro. "Een filmachtige scène die benieuwd maakt naar wat er nog meer gebeurd is op deze besneeuwde plek", zegt fotograaf Brooks Kraft over de plaat van Chalabov.

Andrei Manuilov uit Moskou met de iPhone 11 Pro Max. "Als architectonisch fotograaf word ik getrokken door het perspectief dat de kijker recht het beeld in trekt, midden in de hangende kledingstukken", zegt fotograaf Darren Soh.

Mitsun Soni uit Mumbai met de iPhone 11 Pro. "Ik heb geen idee waar al dat dieprode licht op de boom vandaan komt. Het lijkt haast alsof er een ufo boven de boom hangt, net buiten beeld", aldus fotograaf Tyler Mitchell.

Rubén P. Bescós uit Pamplona, iPhone 11 Pro Max. "Fotografie is de kunst van het licht en Rubéns foto gebruikt het licht op een magische manier om deze kunstinstallatie in Spanje tot leven te wekken", zegt Apple-marketingtopman Phil Schiller.

Rustam Shagimordanov uit Moskou, iPhone 11. "Ik vind het geweldig hoe het licht de rode huisjes een gevoel van warmte in de kou geeft", zegt fotograaf Malin Fezehai.

Yu “Eric” Zhang uit Beijing, iPhone 11 Pro Max. "Deze foto heeft een hele echte kwaliteit. De opstijgende stoom, de silhouetten die van achter belicht worden allemaal perfect gevangen in dit moment", aldus Apples creative director Arem Duplessis.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's