Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tweede patent

Apple krijgt patent op opvouwbare iPad

03 maart 2020 14:36 Aangepast: 03 maart 2020 20:24

Apple zou werken aan een iPad met een opvouwbaar scherm. Het bedrijf heeft voor de tweede maal een patent voor zo'n vouwbare tablet bemachtigd.

Het patent beschrijft hoe schermen op specifieke plekken kunnen buigen, zonder dat ze barsten of op andere manieren kapot kunnen gaan. Op die manier kan een tabletvormig apparaat worden dubbelgevouwen. Dat merkt Patently Apple op.

Apple kreeg afgelopen maand een vergelijkbaar patent, dat beschreef hoe een iOS-apparaat kan opvouwen zonder dat er kreukels ontstaan. Daarmee lijkt de fabrikant in te spelen op de perikelen met veel hedendaagse vouwtelefoons, die door de vouwbewegingen soms lijken te bollen. 

Hoewel de patenten lijken te wijzen op de komst van een opvouwbare iPad, is nog niks zeker. Techbedrijven leggen geregeld patenten vast zonder dat ze er later iets mee doen. 

Op die manier proberen ze zich bijvoorbeeld juridisch in te dekken, of ze patenteren een idee dat achteraf niet zo effectief bleek te zijn. Ter illustratie: het nieuwe opvouwpatent was één van de 66 die het Amerikaanse patentbureau Apple vandaag heeft toegewezen.

Tegelijkertijd investeren steeds meer van Apples concurrenten in opvouwbare en flexibele schermen. Volgens geruchten staat Apple op het punt om een nieuwe iPad Pro aan te kondigen, al is daarbij niks gelekt over een mogelijk opvouwscherm. 

Slimme ring

Apple heeft ook een patent gekregen op een speciale ring waarmee apparaten bediend kunnen worden. Dat moet vooral handig zijn bij augmented reality of virtual reality.

De iRing komt al jaren voorbij in geruchten. Een analist beweerde jarenlang dat de techgigant aan zo’n ring werkte, maar hij kreeg tot nu toe nooit gelijk. Amazon presenteerde vorig jaar al een slimme ring.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore