Ga naar de inhoud
Coronapaniek

Apple-oprichter dacht 'patient zero' van coronavirus te zijn

Apple-medeoprichter Steve Wozniak dacht dat hij en zijn vrouw het coronavirus naar de Verenigde Staten hadden gebracht. Achteraf bleek daar niks van waar te zijn.

Het leidde voor korte tijd tot paniek op Twitter, waar de oud-topman zei in een kliniek te zitten. "We laten ze kijken naar Janets hardnekkige gehoest", aldus Wozniak. "Het begon op 4 januari toen we net terug waren uit China. Mogelijk waren we allebei patient zero in de Verenigde Staten."

Een 'patient zero' is de persoon die een ziekte als eerste overbrengt. Als Wozniak en zijn vrouw dat waren, dan zouden zij de ziekte vanuit China naar de Verenigde Staten hebben gebracht.

De tweet van de Apple-oprichter leidde tot grote paniek op het sociale netwerk, waar binnen korte tijd honderden reacties binnenstroomden. Iets later bleek er echter niks aan de hand te zijn: Wozniaks vrouw bleek slechts een verkoudheid te hebben.

'Waarom ging hij niet eerder?'

De paniekerige tweet van Wozniak leidde kort daarna tot kritiek. "De Wereldgezondheidsorganisatie gaf al op 10 januari advies bij het coronavirus", schrijft Gizmodo, "Wozniak en zijn vrouw hadden dus alle tijd om in de afgelopen twee maanden te kijken wat er aan de hand was."

Uit Wozniaks tweets blijkt echter dat hij de afgelopen maanden op meerdere openbare plekken met veel mensen tegelijk was, waaronder vliegvelden, restaurants en een hockeywedstrijd. Als de oud-topman dacht dat hij de ziekte meedroeg, dan had hij veel mensen kunnen aansteken.

Coronavirus

Het coronavirus heeft een flinke impact op de techsector. Veel fabrieken in Azië zijn dicht, wat de productie van nieuwe apparaten vertraagt en onder andere de onthulling van de iPhone 9 en iPhone 12 kan verhinderen. 

Meerdere grote beurzen zoals Facebook-congres F8 2020, telefoonbeurs Mobile World Congress en de Game Developers Congress zijn uit voorzorg afgeblazen. De organisatoren dachten dat de kans op infectie te groot was.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl