Red Unlimited

Vodafone komt met mobiel abonnement met onbeperkte data

02 maart 2020 15:27 Aangepast: 02 maart 2020 20:19
Beeld © EPA

Vodafone is maandag in navolging van T-Mobile begonnen met het aanbieden van een mobiele bundel met onbeperkte mobiele data.

Het nieuwe Red Unlimited-abonnement lijkt in veel opzichten op het Go Unlimited-abonnement van T-Mobile. Ook bij Vodafone kunnen gebruikers dagelijks tot 5 GB aan data verbruiken. Daarna krijgen zij een melding, waarna hun bundel steeds handmatig met 1 GB per keer kan worden verhoogd. Dat is gratis, maar vormt een beperking tegen misbruik van de limiet.

Binnen EU 25 GB data

Net als bij T-Mobile krijgen ook Vodafone-klanten binnen de EU een databundel van 25 GB per maand. Het Red Unlimited-abonnement kost 40 euro per maand voor klanten zonder Ziggo-abonnement. Wie wel klant is bij Ziggo, betaalt 35 euro per maand.

T-Mobile zit 5 euro lager: standaard 35 euro met korting voor wie ook T-Mobile Thuis heeft.

5G-ready

Alle Red-abonnementen van Vodafone zijn nu klaar voor 5G, zegt de provider. Als de benodigde frequenties later dit jaar door de overheid geveild worden, kunnen klanten met een geschikt toestel daarna 5G gebruiken. T-Mobile kondigde in januari ook alvast zo'n 5G-abonnement aan.

Daarnaast wordt de hoeveelheid data in bestaande bundels verhoogd. Red Essential-abonnees gaan van 5 naar 10 GB. Vodafone-klanten die ook een internetabonnement bij Ziggo hebben, gaan van 10 naar 10 naar 20 GB.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nogal vroeg: T-Mobile komt alvast met 5G-abonnement

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ook Vodafone biedt abonnementen met 5G aan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore