Ga naar de inhoud
Tech

XS4ALL definitief opgegaan in KPN

Er wordt al maanden actie gevoerd voor behoud van XS4All. Beeld © ANP

Provider XS4ALL is definitief opgegaan in zijn moederbedrijf KPN, een stap die het afgelopen jaar fel werd bestreden. In een brief aan medewerkers van XS4ALL staat dat ze vanaf zondag werknemers van KPN zijn.

De aankondiging van KPN om XS4ALL op te heffen, leidde vorig jaar tot boze reacties van klanten en de ondernemingsraad van XS4ALL. De personeelsvertegenwoordiging van XS4ALL stapte zelfs naar de rechter om de integratie met KPN tegen te houden, maar dat was tevergeefs.

Activisme voor online privacy

XS4ALL werd in 1993 opgericht door een groep hackers. KPN kocht het bedrijf in 1998. De internetprovider profileerde zich altijd met activisme voor online privacy en vrije toegang tot internet voor iedereen. Mede daarom viel de voorgenomen opheffing van XS4ALL slecht.

KPN kondigde eerder dit jaar overigens aan XS4ALL wel als merk in de lucht te houden. Naast medewerkers worden contracten van klanten echter wel overgeheveld naar KPN. Aan de dienstverlening aan XS4ALL-klanten verandert voorlopig niets, meldt KPN.

Freedom Internet

Het actiecomité dat XS4ALL wilde behouden startte onlangs een nieuwe provider: Freedom Internet. Die nieuwe provider moet 'in de geest van XS4ALL' internetverbindingen gaan leveren.

KPN
Lees ook
KPN zet ontmanteling XS4All door, houdt naam voor bestaande klanten
Ondernemingskamer
Lees ook
Ondernemingskamer oordeelt: KPN mag XS4ALL laten verdwijnen
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl