Online stormloop

Webwinkels grijpen in na run op zeep en handgel

02 maart 2020 14:17 Aangepast: 03 maart 2020 20:59

De vraag naar zeep en handgel is door het coronanieuws zo hard gestegen dat Nederlandse winkelketens maatregelen moeten nemen.

Supermarktketen Jumbo hanteert in zijn webshop een strenge limiet voor bestellingen van zeep. Klanten die bij drogisterijketen Etos desinfecterende handgel willen bestellen, krijgen nul op hun rekest.

Jumbo laat weten dat een piek in de vraag voor "beperkte beschikbaarheid" van zeep en desinfecterende middelen zorgt. Daarom kunnen klanten voor handzeep van bijvoorbeeld Unicura of Dettol maximaal één bestelling in de webshop doen. "Zo hopen we dat klanten toch voor al hun boodschappen bij ons terecht kunnen", verklaart een woordvoerster.

Stormloop

Wie de zoekterm handgel intypt op Etos.nl krijgt bij vrijwel alle merken de melding dat deze tijdelijk niet op voorraad zijn. "Door recente ontwikkelingen zijn de producten eerder uitverkocht dan gepland", laat een zegsvrouw van de keten weten.

Volgens Etos is het normaal dat handgels en aanverwante producten in januari en februari veel over de toonbank gaan, wegens de gebruikelijke griep- en verkoudheidsgolf. Maar nu Nederlanders zich willen beschermen tegen het nieuwe coronavirus, heeft de keten te maken met een ware stormloop. "Mensen kopen deze producten en masse."

Picnic

Onlangs kondigde onlinesupermarkt Picnic al een limiet aan op de hoeveelheid zeep, desinfecterende gels en tissues die je kunt bestellen. Klanten kunnen afhankelijk van het product maximaal één of twee stuks bestellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze nieuwe auto's missen hun presentatie door coronavirus

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Webwinkels op het matje: 'Levering in één dag leidt tot onnodig nachtwerk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van