Elektrische auto's

Elektrische conceptauto Renault met hulpaccu

02 maart 2020 13:26

De Renault Morphoz is een nieuwe elektrische conceptauto die kan uitschuiven om ruimte te maken voor een extra accu.

Sinds het begin van de elektrische auto roepen mensen af en aan dat je net als bij je accuboor de batterij zou moeten kunnen verwisselen. Dat is om vele redenen nooit van de grond gekomen. Het eigendom van de batterij is onduidelijk, elk automerk zou zijn eigen wisselstations moeten hebben en waar laat je in vredesnaam een voorraad accu's die je allemaal op dezelfde plek op moet laden? 

Dat heeft Renault er niet van weerhouden om met de nieuwe Morphoz -conceptcar dat idee weer op te rakelen. De conceptcar heeft een bescheiden 40 kWu accu, maar kan uitschuiven, om in totaal 90 kWu aan boord te krijgen met een extra wisselaccu. Voordat je al te enthousiast wordt: dat idee gaat hem waarschijnlijk nooit worden.

Maar de Morphoz laat wel zien dat Nissan en Renault wat enthousiaster aan het samenwerken zijn. De Nissan Leaf en de Renault Zoe zijn op papier familie van elkaar, maar technisch zijn er weinig overeenkomsten te vinden. De Morphoz staat op hetzelfde platform als waar de toekomstige elektrische Nissan SUV op gebouwd zal worden. Beide merken gaan daar meerdere modellen op bouwen.

Design

Ook de ontwerpstijl laat zien waar Renault naar toe zal gaan de komende jaren. Wen maar vast aan die meer hoekige lijnen en die scherpere inkepingen in het plaatwerk. Verkijk je vooral niet op de gigantische velgen, de uitstekende bibs en de achterdeuren die tegen de rijrichting open gaan. Die sneuvelen allemaal door regelgeving of prijsrestricties.

De passagiersstoel draait niet, maar kantelt achterover De passagiersstoel draait niet, maar kantelt achterover
Opvallende interieurstof Opvallende interieurstof
Zoveel schermen zul je straks in je auto hebben. Zo'n stuur niet. Zoveel schermen zul je straks in je auto hebben. Zo'n stuur niet.
Knijp je ogen samen en je ziet de nieuwe Grand Scenic Knijp je ogen samen en je ziet de nieuwe Grand Scenic
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze nieuwe auto's missen hun presentatie door coronavirus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van