Elektrische fietsen

Nieuwe e-bike van Stella heeft kliksysteem voor accessoires

04 maart 2020 13:33 Aangepast: 13 maart 2020 21:48

Stella brengt met de Muto een e-bike voor in de stad op de markt. De elektrische fiets heeft een kliksysteem waarmee accessoires in een handomdraai zijn te wisselen.

Fietsmerk Stella heeft een nieuwe urban e-bike ontwikkeld. De Muto heeft een aantal vernuftige features, gezien de prijs.

De elektrische stadsfiets heeft een genderneutraal instapframe en brede banden. Die banden zorgen niet alleen voor een lage rolweerstand, maar voorkomen bijvoorbeeld ook dat je met je wiel in de tramrails vast komt te zitten. De Muto is bedoeld als multi-purpose stadsfiets, die ook geschikt moet zijn voor het vervoeren van de boodschappen of de kinderen.

Kleine, uitneembare accu

De Muto is uitgerust met een voorwielmotor en wordt gevoed door een lichte accu van 1,5 kg. De accu kun je uit het frame halen. De kleine accu (250 Wh) is goed voor zo'n 40 tot 60 kilometer bereik, voldoende voor de meeste stadsritten en woonwerkverkeer.

De Muto is uitgerust met 9 versnellingen in de achternaaf, hydraulische schijfremmen van Shimano en een Gates-tandriemaandrijving. Deze onderdelen maken de fiets onderhoudsarm.

Dat geldt ook voor de verlichting die 'hufterproof' is weggewerkt. Voor de veiligheid heeft de Muto ook de merknaam in de achterbrug verlicht, zodat de fiets in het donker ook van de zijkant te zien is.

Gelijmd frame

De e-bike is speciaal ontwikkeld om er zonder ondersteuning op beenkracht mee te fietsen, zonder dat je de elektrische motor voelt. De voorwielmotor is zo ontworpen dat je nauwelijks weerstand voelt. Fiets je op trapkracht, dan kan je op de plek van de accu een dummy plaatsen, om spulletjes in mee te nemen.

De Muto is op snelheid stabiel en dat is vooral te danken aan de fabricagemethode van het frame. Muto claimt als eerste in de fietsindustrie het frame te lijmen in plaats van te lassen. Dit is een high-tech fabricagemethode die is afgekeken van de vliegtuigindustrie. Dankzij de gelijmde aluminium gietstukken zou de Muto een zeer stijf frame hebben. Het betekent ook een gladde mooie afwerking van de overgangen in het frame.

Accessoires wisselen

Het grootste vernuft zit in het Click & Roll-systeem, een snel wisselsysteem voor accessoires. Zonder gedoe kan je met één klik bijvoorbeeld een compleet kinderzitje gemonteerd op een achterbagagedrager verwijderen om er een ander krat of een mand voor de boodschappen in te klikken. 

De accessoires zijn universeel en zowel voor als achter in te klikken. De accessoires kan je ook op slot zetten. Muto heeft op dit moment als zo'n 25 accessoires, maar gaat het aanbod uitbreiden.

De Muto is beschikbaar in vier kleuren (zwart, wit, grijs en blauw) voor een early-birdprijs van 1549 euro. De normale prijs zal 1699 euro worden.

Bright test regelmatig nieuwe elektrische fietsen. 

Volg ons ook op Facebook en Instagram om niks te missen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van