Tech

Elon Musk pleit voor drone-concurrent JSF: 'F-35 zou kansloos zijn'

29 februari 2020 14:33 Aangepast: 29 februari 2020 14:33

Volgens Teslabaas en SpaceX-ceo Elon Musk zou er een concurrent moeten zijn voor jachtvliegtuig F-35, beter bekend als de JSF. Later voegde hij hieraan toe dat dit een drone zou moeten zijn en dat de de F-35 kansloos zou zijn tegen zo'n vliegtuig.

Musk deed zijn uitlatingen in een gesprek met een hoge militair van de Amerikaanse luchtmacht. "De Joint Strike Fighter, er zou een concurrent moeten zijn. (..) Ik denk niet dat het goed is om maar een leverancier te hebben", zei Musk volgens CNBC.

Drone

Die concurrent voor het vlaggenschip van zowel de Amerikaanse als de Nederlandse luchtmacht zou bovendien een op afstand bestuurbaar toestel moeten zijn. Maar wel een die de uitgevoerde manoeuvres 'autonoom verbetert', vult Musk op Twitter aan.

"De F-35 zou geen kans er tegen hebben", aldus Musk.

Drones zijn de toekomst

En de ondernemer, bekend om zijn grootste ideeën, is er van overtuigd dat autonome vliegtuigen de toekomst zijn van gevechtsvliegtuigen. "Drone-oorlogsvoering is de toekomst. Het is niet wat ik wil dat de toekomst is – het is gewoon, dit wordt de toekomst", aldus Musk.

Miniatuurvoorbeeld
Meer van RTL Z

Krijgsmacht bloedt voor valutastrop van 158,5 miljoen euro bij JSF-deal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van