Streaming

NPO Start Plus verder onder nieuwe naam

28 februari 2020 10:04 Aangepast: 28 februari 2020 10:18

NPO Start Plus, de betaaldienst met aanvullende content van de publieke omroep, krijgt een nieuwe naam: NPO Plus.

De publieke omroep heeft dit besloten omdat kijkers aangaven dat de namen NPO Start en NPO Start Plus verwarrend veel op elkaar lijken.

De naamswijziging gaat maandag in. Er is en blijft één NPO-app voor beide diensten, maar het verschil tussen de gratis video on demand-dienst Start en het betaalde Plus wordt voor gebruikers duidelijker.

Vormgeving

"Het klinkt misschien logisch en triviaal", stelt NPO-manager Mezen Dannawi. "Maar zeker met de toename van het aantal streamingdiensten in binnen- en buitenland, is het heel belangrijk dat we ons als NPO nog duidelijker profileren. De vormgeving wordt ook aangepast; het oranje logo moet de app voor gebruikers meteen herkenbaar maken."

Voor op schema

NPO gaat de nieuwe app en vormgeving flink promoten tijdens de komende sportzomer. "We willen het de Nederlandse sportfans nog gemakkelijker maken om tijdens hun vakantie alle evenementen te blijven volgen", meldt Dannawi.

De camping moet zich dan overigens wel in Nederland bevinden, want vanwege beperkte rechten is NPO Start alleen in Nederland te gebruiken. Abonnees van NPO Plus kunnen wel in de hele EU kijken. Daarnaast is een deel van de uitzendingen te volgen via BVN, de speciale app waarop belangrijke Belgische en Nederlandse programma's ook buiten de landsgrenzen te zien zijn. Deze dienst is gratis en in principe overal ter wereld te bekijken.

NPO Start heeft op dit moment 2 miljoen gebruikers per week. NPO Plus zit op 300.000 betalende gebruikers. Volgens Dannawi ligt de publieke omroep hiermee "voor op schema".

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van