Zoekmachine

Google laat je persoonlijk profiel maken voor zoekresultaten

27 februari 2020 20:56 Aangepast: 27 februari 2020 21:08
Beeld © ANP

Google laat gebruikers zelf een profielkaart maken, die wordt getoond zodra iemand op hun naam zoekt in de zoekmachine. Dat gebeurt eerst alleen in een kleinschalige test.

Op Google zoeken naar bekende mensen resulteert vaak in een kaart met extra informatie over die persoon. Het bedrijf gaat het nu voor individuen mogelijk maken om zo'n profielkaart te maken.

Deze nieuwe functie wordt eerst getest onder een beperkt aantal gebruikers in India die hun taal op Engels hebben ingesteld. Ook kan er enkel een profielkaart worden gemaakt via een smartphone. 

Regels

Google heeft een aantal sjablonen klaarstaan die mensen kunnen gebruiken. Het bedrijf stelt dat het profiel een ware representatie moet zijn van wie de gebruiker is, met een herkenbare profielfoto. Het profiel moet ook regelmatig worden bijgewerkt met actuele informatie. 

Er zijn duidelijke regels opgesteld om misbruik van deze profielkaart tegen te gaan. Advertenties zijn op deze plek niet toegestaan, net als woorden als 'beste', 'enige' en 'goedkoopste'. Ook mogen er geen negatieve teksten over andere mensen worden ingevuld. Tevens mag er niet worden aangezet tot haat of geweld. Google stelt andere gebruikers nodig te hebben om deze regels te controleren.   

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore