F8

Facebook annuleert jaarlijkse conferentie door coronavirus

27 februari 2020 19:38
Beeld © ANP

Facebook heeft bevestigd zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie F8 dit jaar te annuleren in verband met zorgen rond het coronavirus.

Facebook-conferentie F8 gaat dit jaar niet door. Facebook heeft besloten het evenement voor ontwikkelaars te annuleren in verband met zorgen rond het coronavirus. 

"Dit was een lastige keuze om te maken", schrijft Konstantinos Papamiltiadis van Facebook in een blog. "F8 is een ongelooflijk belangrijk evenement voor Facebook en een van onze favoriete manieren om jullie van over de hele wereld te vieren, maar we moeten de gezondheid en veiligheid van onze ontwikkelaarpartners, medewerkers en iedereen die helpt met het opzetten van F8 voorop zetten."

Alternatieven

In de blog legt Papamiltiadis uit dat Facebook heeft nagedacht over andere manieren om de ontmoetingen tijdens F8 in te vullen, maar dat deze oplossingen niet eerlijk zouden zijn tegenover de internationale ontwikkelaars. 

F8 2020 zou plaatsvinden op 5 en 6 mei. In de komende weken makt Facebook meer details bekend over alternatieven voor F8 in de vorm van lokale evenementen en livestreams. Traditioneel houdt Facebook tijdens F8 een grote persconferentie met aankondigingen over de verschillende Facebook-platformen.

 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van