Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bright Stuff

Getest: de beste 4K-televisies

27 februari 2020 21:21 Aangepast: 27 februari 2020 21:36

In de koopgids Bright Stuff raden we je nu ook 4K-televisies aan. Dit vinden we de beste, de mooiste en de meest betaalbare tv.

Televisies uitzoeken is een vak apart. De gemiddelde consument doet jaren met een tv en tegen de tijd dat je een nieuwe koopt, ben je vergeten waar je op moet letten. Tot overmaat van ramp zien ze er in de winkel ook nog eens allemaal ongeveer hetzelfde uit: dun zwart randje, zilveren voet, vaak met kleurrijke natuurbeelden erop.

Bij Bright Stuff noemen we de drie beste producten in allerlei categorieën, zoals onze favoriete smartwatch, koptelefoon, e-bike of laptop. En nu dus de drie beste tv's, met een aantal voorwaarden. Zo moeten het 4K-tv's zijn: veel nieuwe films en series verschijnen in 4K, games ook. Verder: HDR, voor superieur contrast. Ook kijken we naar het ontwerp, het gebruiksgemak en het smart tv-systeem.

De beste, mooiste en meest betaalbare

Dat zijn de drie categorieën waarin we tv's hebben uitgezocht. De beste biedt het beste beeld dat je kan krijgen, in elke omstandigheid, wat je ook doet. We zijn daarvoor uitgekomen bij de LG OLED C9. Met een vanafprijs van 1300 euro niet goedkoop, maar daar gaat het niet om. Beter ga je namelijk niet vinden.

De mooiste is moeilijker: de meeste tv's zijn eenheidsworst met een dun zwart randje en een zilveren voet. Samsung onderscheidt zich al jaren met design-tv's voor redelijk betaalbare prijzen: The Serif en The Frame, wij kozen voor die tweede. De tv vermomt zich als schilderij en valt ook als tv niet tegen.

Bovenstaande opties passeren al snel de 1000 euro, en dus wilden we ook een meer betaalbare optie in onze lijst. Dat is moeilijker: de ene tv van rond de 500 euro is de andere niet. We zijn uitgekomen bij de Philips The One. Prima 4K-tv met ondersteuning voor veel HDR-standaarden, Android TV, een draaibare voet en Ambilight vanaf 500 euro.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die Bright aanraadt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore