Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Volvo-merk Polestar toont elektrische conceptauto Precept

Polestar onthult op de grote autobeurs van Genéve de Precept: een elektrische conceptcar met een infotainmentsysteem op basis van Android.

Polestar is een submerk van Volvo. De Polestar 1 en Polestar 2 zijn respectievelijk een plug-in hybride en een volledig elektrische auto. Beide auto's lijken verdacht veel op Volvo's met een ander logootje.

De nieuwe Precept is een conceptcar die laat zien dat Polestar een eigen weg kan inslaan. Deze auto lijkt en profile meer op een kruising tussen de Tesla Model S en een Porsche Taycan. De achterkant is uniek, de neus heeft een hintje Hyundai, maar is absoluut niet vergelijkbaar met de huidige modellen van Volvo.

In afmetingen herkennen we ook de Tesla Model S. De Precept heeft een wielbasis van ruim drie meter, 15 centimeter groter dan de sedan uit Californië. De neus kenmerkt zich door een transparant paneel vol slimme sensoren, radar en camera's. Op het dak is een prijzig LIDAR-sensorsysteem te vinden, dat in hoge resolutie de omgeving kan scannen.

De koplampen verwijzen nog wel naar de Zweedse broers uit Gothenburg, want de LED-lampen maken dezelfde vorm overdag. Aan de achterkant valt het gebrek van een achterruit op. De binnenspiegel geeft dan ook het beeld van de achteruitrijcamera weer.

Infotainmentsysteem

Het infotainmentsysteem is een nieuwe versie van wat we in de huidige Polestar-modellen vinden. Nog steeds in samenwerking met Google en op basis van Android. Twee schermen van 15 en 12,5 inch geven je alle ruimte om informatie tot je te nemen. De auto kijkt daarbij ook terug, want zowel je ogen als je handen worden in de gaten gehouden. Eyetracking kijkt waar je de blik op gericht hebt en het scherm weet wanneer je handen in de buurt zijn. 

De Polestar Precept is voor het eerst live te zien op de autobeurs van Genéve in maart.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl