Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Carbon Mobile

Deze smartphone is veel lichter dankzij koolstof

27 februari 2020 11:14 Aangepast: 27 februari 2020 11:16

Het Duitse bedrijf Carbon Mobile brengt een smartphone met een koolstof behuizing op de markt. Het toestel is een derde lichter dan de huidige high-end smartphones.

Het vergt veel lef om als nieuwkomer een smartphone te lanceren en het op te nemen tegen Apple en Samsung. Als fabrikant moet je dan iets unieks bieden en dat denkt het Duitse bedrijf Carbon Mobile te hebben met een nieuwe, lichtgewicht smartphone.

De Carbon 1 Mk II weegt dankzij een koolstof behuizing slechts 125 gram en is 6,3 mm dun. Dat is erg licht, vergeleken met de nieuwe 222 gram wegende Samsung S20 Ultra en de 194 gram zware iPhone 11. Volgens Android Authority voelt het toestel alsof de accu ontbreekt.

De Carbon 1 Mk II heeft zichtbare randen rondom het 6 inch amoled-scherm, een MediaTek P90-processor, 8GB RAM en 128GB opslag. De smartphone is uitgerust met twee 16 megapixel-camera's aan de achterkant en een 20 megapixel frontcamera. De telefoon heeft een 3050 mAh accu, aan de zijkant zit een vingerafdruksensor. Het scherm wordt beschermd door extra dun Gorilla Glass 6.

Carbon Mobile weet dat de specs van de smartphone niet opvallend zijn, maar de focus ligt vooral op een niche markt van gebruikers die gaan voor een lichtgewicht toestel. De koolstof behuizing is een technisch hoogstandje. Het materiaal houdt namelijk warmte vast en het bedrijf moest alles uit de kast halen om de warmteafvoer van de elektronica in de smartphone goed te regelen.  

De Carbon 1 Mk II gaat 799 euro kosten.

Mis geen video, volg het Bright YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Hier is jouw smartphone van gemaakt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van