'Is niet onmogelijk'

Apple-CEO: 'Ik wil product maken zonder grondstoffen te delven'

26 februari 2020 19:58
Beeld © AFP

Apple-CEO Tim Cook hoopt dat zijn bedrijf op een dag een product kan maken zonder ook maar één grondstof van de aarde te delven.

Dat vertelde de topman tijdens een jaarlijkse bijeenkomst voor aandeelhouders. Cook ziet het als een ultiem doel. "We willen een Apple-product maken zonder ook maar iets van de aarde te nemen", beklemtoont hij.

"Het is volgens velen onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen", weet Cook. "Maar wij gaan toch een manier vinden."

Apple probeert zijn iPhones, Macs en andere producten steeds vaker milieuvriendelijk te fabriceren, maar dit proces is nog verre van klimaatneutraal. Voor smartphone-accu’s moet bijvoorbeeld vaak lithium gedolven worden.

'Coronavirus een uitdaging'

Cook opende zijn presentatie tijdens de bijeenkomst door het coronavirus "een uitdaging". Techbedrijven hebben op het moment moeite om producten te fabriceren, omdat fabrieken in China dicht zijn wegens de virusuitbraak. Bovendien is reizen naar het land lastig, wat wellicht de iPhone 12 zal vertragen.

Volgens Cook zal de online Apple Store in India dit jaar officieel zijn digitale deuren openen, gevolgd door een fysieke winkel in 2021. India is voor Apple en veel concurrenten een steeds belangrijkere markt, omdat daar met smartphones nog veel te veroveren is.

iPads

Vermoedelijk zal ook de iPad dit jaar in de schijnwerpers staan. Na vragen over iPadOS zei softwarebaas Craig Federighi "geduldig te zijn, want er wordt nog aan gewerkt." Grote software-updates worden vaak in juni tijdens Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie besproken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van