Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Samsung Galaxy S20

Galaxy S20 eerste telefoon met nieuwe certificering snelladen

28 februari 2020 13:00 Aangepast: 28 februari 2020 18:57

Het USB Implementers Forum heeft de Samsung Galaxy S20 als eerste smartphone de USB snellaad-certificering toegekend, waarmee deze telefoons nog sneller kunnen laden.

Er zijn een hele reeks snellaadtechnieken die ieder op hun eigen manier zo snel mogelijk je apparaten opladen terwijl ze oververhitting voorkomen. Te snel opladen kan namelijk leiden tot oververhitting van de lithium accu, met alle gevolgen van dien. 

Eén zo'n technologie is de USB Power Delivery 3.0-standaard, waarmee je via een USB-kabel apparaten kan opladen. Veel fabrikanten ondersteunen PD 3.0 om hun laptops snel via USB-C op te laden. Apple bijvoorbeeld gebruikt het ook als snellaadtechniek voor hun iPhones en iPads.

Sneller laden zonder oververhitting

Onderdeel van PD 3.0 is de nieuwe Programmable Power Supply (PPS)-standaard die nog sneller laden toelaat omdat het beter kan onderhandelen met de smartphone over hoeveel spanning hij mag leveren. 

Een gewone PD 3.0-voeding levert een spanning van 5V, 9V, 15V of 20V. Als hij bijvoorbeeld 15V levert en de smartphone raakt oververhit, dan eist de smartphone de eerst volgende, lagere spanning in dat rijtje namelijk 9V. Met PPS kunnen de voeding en de smartphone voor een tussenspanning onderhandelen, bijvoorbeeld 12,5V en dat betekent toch net iets sneller opladen zonder oververhitting.

Galaxy S20

En nu heeft het USB Implementers Forum de Samsung Galaxy S20 als eerste smartphone de PPS-standaard toegekend, waardoor deze met de juiste PD-oplader met PPS sneller zullen opladen. 

Een van de redenen dat er zoveel verschillende snellaadstandaarden met namen als Qualcomm Quick Charge, Oppo’s VOOC Flash Charge en OnePlus’ Warp Charge bestaan, is omdat het USB Implementers Forum heel lang wachtte met de implementatie van een snellere versie, zoals PPS binnen de PD 3.0 standaard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore