Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Toyota steekt 400 miljoen dollar extra in zelfrijdende auto's

26 februari 2020 11:30 Aangepast: 26 februari 2020 11:33
Beeld © Pony.ai

Autofabrikant Toyota investeert 400 miljoen dollar in Pony.ai, een startup die technologie voor zelfrijdende auto's ontwikkelt. Toyota werkte al samen met de startup en zet nu extra in op de techniek van het bedrijf.

Pony.ai ontwikkelt software en hardware die autofabrikanten in hun zelfrijdende auto's kunnen bouwen. Met het geld wil Pony.ai die technieken sneller aan de man brengen, zegt de ceo tegen Bloomberg

Pony.ai test al zelfrijdende auto's in de VS en China. In China doet het bedrijf dat samen met Toyota. In de VS is concurrent Hyundai juist een partner. Volgens de ceo van de startup staat de investering van Toyota die samenwerking met andere bedrijven niet in de weg.

Flinke investering in autonoom rijden

Autofabrikanten, techbedrijven en grote investeerders steken al een aantal jaar geld in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Dat doen ze door te investeren in startups of deze juist over te nemen. 

Volgens databedrijf PitchBook werden er de afgelopen twee jaar 323 deals gesloten waarmee 14,6 miljard dollar werd geïnvesteerd in autonoom rijden. 

Toyota en zelfrijdende auto's

Voor Toyota is het ook niet de eerste keer dat het samen met anderen werkt aan technieken voor zelfrijdende auto's. 

Vorig jaar dook Toyota met taxidienst Didi Chuxing in bed om te werken aan - onder andere - diensten voor zelfrijdende auto's. En het bedrijf stak ook al eens geld in een project waarmee het samen met Uber werkt aan zelfrijdende auto's. 

Daarnaast heeft Toyota zelf ook een tak die werkt aan technieken voor autonoom rijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore