Hoge prijs

Oscarwinnaar Parasite nu al legaal digitaal te kijken

26 februari 2020 11:31 Aangepast: 26 februari 2020 18:25
Beeld © Barunson

De film Parasite, winnaar van vier Oscars, draait nog volop in de Nederlandse bioscopen, maar is sinds vandaag ook al legaal online te koop.

De Zuid-Koreaanse film van regisseur Bong Joon-ho was de grote winnaar bij de Oscars. Parasite draait sinds eind november 2019 in de Nederlandse bioscopen. Door de Oscars heeft de film meer aandacht gekregen, en wordt hij langer en in grotere bioscoopzalen getoond.

Digitaal kopen

Wie zijn huis niet uit wil, kan de film nu ook al digitaal kopen. Videodiensten Apple Movies, Google Play Movies en Pathé Thuis bieden Parasite sinds woensdag aan. Vooralsnog alleen wel als koopfilm, die eigenaren zo vaak kunnen kijken als ze willen.

Bij Apple kost Parasite 12 euro, en krijgen gebruikers de full hd-versie van de film. Google Play Movies vraagt 12 euro voor de sd-versie Parasite, wie in hd wil kijken betaalt bij Google 15 euro. Pathé Thuis vraagt 10 euro voor de hd-versie van Parasite.

Huren volgende maand

Vanaf 11 maart is de film in Nederland ook digitaal te huur. Vaak vragen de genoemde diensten zo'n 5 euro voor het huren van een film die net verschenen is. Digitale huurfilms moeten binnen 48 worden gekeken nadat ze zijn gestart.

Parasite is tot nu toe door zo'n 300.000 Nederlanders in de bioscoop gezien. Dat bezoekersaantal is een record voor een Aziatische arthousefilm.

De film gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie.  

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore