Tesla

Tesla bekritiseerd om rol Autopilot bij fatale crash

25 februari 2020 22:17 Aangepast: 25 februari 2020 22:22

De Amerikaanse toezichthouder National Transportation Safety Board heeft automaker Tesla bekritiseerd om het gebrek aan beveiliging bij het Autopilot-systeem.

Een crash van een Tesla-auto bestuurd via het Autopilot-systeem werd een man in 2018 fataal. Het blijkt nu dat deze automobilist een game op zijn smartphone aan het spelen was toen het ongeluk plaatsvond. 

De Amerikaanse National Transportation Safety Board (NTSB) bekritiseert Tesla omdat er onvoldoende beveiliging aanwezig is voor zijn Autopilot-systeem.

Ook krijgt de overheidsinstantie National Highway Traffic Safety Administration de wind van voren, omdat semi-automatische besturingssystemen niet voldoende gereguleerd zouden worden. De NTSB roept smartphonemakers op om het misbruik van smartphones tijdens het rijden te voorkomen.

Met het Autopilot-systeem kunnen Tesla-bestuurders voor een langere periode rijden zonder het stuur aan te hoeven raken. Tesla raadt gebruikers echter aan om de handen op het stuur te houden en op te blijven letten. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla verstuurt eerste bevestigingen levering Model Y

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'AutoPilot van Tesla slechter in wisselen van rijbaan dan mens'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore