Datalekje

Samsung lekte per ongeluk 'klein aantal' gegevens gebruikers

25 februari 2020 09:56

Tegelijkertijd met de vreemde pushmelding waarbij Samsung duizenden gebruikers het getal '1' stuurde, kampte een Samsung-site met een datalek. Daardoor konden gebruikers gegevens van anderen inzien.

Samsung stuurde vele duizenden gebruikers over de hele wereld vorige week donderdag per ongeluk een waarschuwingsbericht met daarin slechts het cijfer 1. Veel mensen waren bang dat hun telefoon was gehackt, maar dat was volgens Samsung niet zo.

Wel zou een 'klein aantal' Samsung-gebruikers data van andere mensen hebben kunnen inzien, na het vreemde waarschuwingsbericht. Dat zegt Samsung tegen The Register. "Een technische fout heeft ertoe geleid dat een klein aantal gebruikers toegang heeft gehad tot de gegevens van een andere gebruiker."

Toeval

"Zodra we op de hoogte waren van het incident, verwijderden we de mogelijkheid om in te loggen op de winkel op onze website totdat het probleem was opgelost", zegt Samsung tegen The Register. Later bleek dat datalek geen verband te houden met het vreemde waarschuwingsbericht. Dat zei Samsung in een verklaring tegenover Sammobile.

Het zou gaan om een technische fout die zich beperkt tot de Britse website van Samsung, waardoor nog geen 150 gebruikers data van een ander konden inzien. Omdat het vreemde waarschuwingsbericht op ongeveer hetzelfde moment binnenkwam, werden de twee incidenten onterecht aan elkaar gekoppeld.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van