Jedi van weleer

Nieuw Star Wars-tijdperk aangekondigd: The High Republic

25 februari 2020 08:59 Aangepast: 25 februari 2020 13:26

Lucasfilm gaat nieuwe Star Wars-verhalen vertellen die plaatsvinden tijdens The High Republic. Dat is een periode tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen in de films.

Daarmee is een nieuwe fase voor Star Wars aangebroken. Met het verschijnen van The Rise of Skywalker was de originele filmsage tot een einde gekomen en werd gezocht naar nieuwe verhalen om in het universum te vertellen.

In de nieuwe periode bevindt de galactische republiek zich op zijn hoogtepunt, terwijl de Jedi-orde ook vol actief is. "Deze periode in de Star Wars-tijdlijn heeft geen overlap met de eerder gemaakte films, noch de series die gepland staan. Hierdoor hebben makers alle ruimte om nieuwe Star Wars-verhalen te vertellen met originele personages", leest het persbericht.

Er staan al vijf dingen gepland voor The High Republic: een young adult-boek getiteld Into the Dark, het kinderboek A Test of Courage en twee stripboekreeksen. Die strips krijgen de titels The High Republic Adventures en The High Republic - die tweede zal door Marvel gemaakt worden. Tot slot verschijnt er ook de novelle The Light of the Jedi.

'De eerste golf'

Plannen voor nieuwe films zijn vooralsnog niet bekend gemaakt, maar The High Republic lijkt een project voor de langere termijn te zijn. Volgens Lucasfilm is dit namelijk nog maar "de eerste golf" en zal er later meer volgen. Daarmee kan The High Republic wel eens worden wat de Marvel Cinematic Universe is voor Marvel: een groot, overkoepelend universum om nieuwe en grootse verhalen in te vertellen.

Het is overigens niet de eerste keer dat het verleden van Star Wars verkend wordt. In de gamereeks Knights of the Old Republic gingen we 4.000 jaar het verleden in, maar na de overname door Disney werd dit verhaal uit de Star Wars-canon geschrapt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Star Wars: dit kun je aan films en series verwachten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore