'Te snel defect'

Belgische consumentenbond opent aanval op Nintendo Switch

23 februari 2020 10:45 Aangepast: 23 februari 2020 23:06

De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop is kritisch op Nintendo, wiens Switch-spelcomputer te vaak zou kampen met een defect.

Daarvoor waarschuwt de organisatie deze week op zijn website. "Kort na het op de markt brengen van de Nintendo-Switch-console, signaleerden heel wat gamers al snel dat het toestel onbruikbaar werd door defecte controllers. Tegelijkertijd werd de herstelling of vervanging onder garantie te vaak geweigerd waardoor gamers tegen een hoge kost moesten vernieuwen."

Het zou vooral gaan om problemen met de bijgeleverde gamecontrollers. Het pookje hiervan zou bewegingen registreren zonder dat hij wordt aangeraakt, waardoor bijvoorbeeld je personage ineens gaat rondlopen.

In Europa zou het probleem alleen in het eerste garantiejaar kosteloos worden verholpen. Daarna moesten gamers een nieuwe controller kopen, wat kon oplopen tot 80 euro. "Nu het probleem van de vervroegde veroudering van producten brandend actueel is, is de houding van Nintendo niet te verantwoorden", stelt de organisatie.

Garantie verlengd

Nintendo vertelt aan Tweakers dat er in België relatief weinig klachten over controllerproblemen zijn binnengekomen. Daarnaast zou de fabrieksgarantie inmiddels zijn verlengd naar twee jaar. 

Die garantieverlenging is vermoedelijk nog niet voldoende voor Test-Aankoop om het probleem achter zich te laten. De organisatie vraagt Nintendo nog om publiekelijk toe te geven dat het gaat om een bredere fabricagefout in de controllers.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van