Ga naar de inhoud
E-steps

Overheid verkoopt elektrische steps die de weg niet op mogen

Het Nederlandse ministerie van Financiën verkoopt elektrische steps die eigenlijk de weg niet op mogen. De apparaten zijn eerder in beslag genomen door de politie.

De steps worden aangeboden door het Domein Roerende Zaken, dat namens het ministerie in beslag genomen materialen verkoopt. Daar vallen de elektrische steps ook onder, ondanks het feit dat ze niet zomaar de weg op mogen. Bij sommige van deze veilingen wordt hier ook niet voor gewaarschuwd, ontdekte NOS na een tip van lobbygroep LegaalRijden.nl.

Daarmee worden voertuigen verkocht die niet zomaar de weg op mogen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vindt dat prima: "Deze voertuigen mogen wel verkocht worden, als het er maar bij vermeld wordt dat ze niet op de openbare weg mogen."

Dat juist deze vermelding bij sommige voertuigen niet te vinden was, is volgens het Domein Roerende Zaken een fout geweest die inmiddels is rechtgezet. Op een externe veilingsite stond niet alles goed ingevuld.

'Vreemde situatie'

Critici vinden het vooralsnog een vreemde situatie. Dat vindt ook Tijl Vos, eigenaar van e-vervoerwinkel FatDaddy en mede-initiatiefnemer van een petitie om e-steps te legaliseren. "Aan de ene kant mogen ze niet op de openbare weg en handhaaft de politie, maar via de achterdeur worden ze verkocht aan consumenten," zo zegt hij tegen NOS.

Onlangs vertelden meerdere politieke partijen aan Bright dat er snel gekeken moet worden naar nieuwe regels voor elektrische steps in Nederland. Op 18 april organiseert de lobbygroep een demonstratietocht door het centrum van Amsterdam.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl