Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische motor

Switch onthult retro-futuristische elektrische motorfiets

23 februari 2020 21:56 Aangepast: 24 februari 2020 20:11

Switch Motorcycles brengt de retro-futuristische elektrische motorfiets eSCRAMBLER op de markt.

Een scrambler motorfiets is een retro-motor die langere schokbrekers en een hogere zithoogte heeft als de gemiddelde motorfiets en minimalistisch uitgekleed is. In een ver verleden was de scrambler in de VS de voorloper van de moderne motorcrosser. 

Het enige wat je daar nog een beetje van kan herkennen in de nieuwe Switch eSCRAMBLER zijn de noppenbanden. De eSCRAMBLER heeft een retro-futuristisch uiterlijk en is een middenformaat, zoals de Zero SR/F en de net gelanceerde Zero SR/S.

De eSCRAMBLER heeft een topsnelheid van 150 kilometer per uur, gaat in 3,2 seconde naar de 100 km/u en heeft een praktische actieradius van zo'n 150 kilometer. Dat maakt het een woon-werkverkeer-motor. De eSCRAMBLER heeft 50 kW elektrische motor die het achterwiel aandrijft via een riem. 

De elektrische motorfiets is uitgerust met GPS-tracking, drie verschillende motorstanden, ABS en cruise control, regeneratief remmen en een snellaadsysteem. Via wifi kan de fabriek op afstand waar dan ook ter wereld aanpassingen doen aan de software van de eSCRAMBLER.

De eSCRAMBLER is specifiek voor productie ontworpen en moet in 2022 in de verkoop gaan. Wat hij gaat kosten, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zero lanceert nieuwe elektrische motorfiets

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Strijd tussen elektrische deelscooters: welke is de beste?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore