Ga naar de inhoud
Elektrische motor

Switch onthult retro-futuristische elektrische motorfiets

Switch Motorcycles brengt de retro-futuristische elektrische motorfiets eSCRAMBLER op de markt.

Een scrambler motorfiets is een retro-motor die langere schokbrekers en een hogere zithoogte heeft als de gemiddelde motorfiets en minimalistisch uitgekleed is. In een ver verleden was de scrambler in de VS de voorloper van de moderne motorcrosser. 

Het enige wat je daar nog een beetje van kan herkennen in de nieuwe Switch eSCRAMBLER zijn de noppenbanden. De eSCRAMBLER heeft een retro-futuristisch uiterlijk en is een middenformaat, zoals de Zero SR/F en de net gelanceerde Zero SR/S.

De eSCRAMBLER heeft een topsnelheid van 150 kilometer per uur, gaat in 3,2 seconde naar de 100 km/u en heeft een praktische actieradius van zo'n 150 kilometer. Dat maakt het een woon-werkverkeer-motor. De eSCRAMBLER heeft 50 kW elektrische motor die het achterwiel aandrijft via een riem. 

De elektrische motorfiets is uitgerust met GPS-tracking, drie verschillende motorstanden, ABS en cruise control, regeneratief remmen en een snellaadsysteem. Via wifi kan de fabriek op afstand waar dan ook ter wereld aanpassingen doen aan de software van de eSCRAMBLER.

De eSCRAMBLER is specifiek voor productie ontworpen en moet in 2022 in de verkoop gaan. Wat hij gaat kosten, is nog niet bekend.

Zero
Lees ook
Zero lanceert nieuwe elektrische motorfiets
Strijd
Kijk ook
Strijd tussen elektrische deelscooters: welke is de beste?