Tech

Testversie Android 11 nu alvast uitgebracht voor ontwikkelaars

19 februari 2020 19:28 Aangepast: 19 februari 2020 19:39

Google heeft een vroege testversie van Android 11 uitgebracht. Daarmee geeft de techreus een voorproefje van alle geplande Android-functies.

Het nieuwe besturingssysteem bevat de nodige kleine vernieuwingen en aanpassingen. De update zorgt er bijvoorbeeld voor dat Android-apps goed gebruik kunnen maken van hogere 5G-internetsnelheden die netwerken later dit jaar mogelijk maken op ondersteunde toestellen.

Android ondersteunt van zichzelf nu ook meer schermtypes, zoals schermen met een gat bovenin voor de camera zoals bij recente Samsung-toestellen. Zogeheten watervalschermen, waarbij het scherm langs de randen valt, werken nu ook standaard binnen Android. Tot op heden moesten telefoonmakers software hier heel specifiek op toespitsen.

Bubbels

Op het notificatiescherm is voortaan een vaste plek voor gesprekken die je voert. Daarnaast kun je met speciale chatbubbels een gesprek snel openen in een andere app - een functie die Facebook ooit voor het eerst in zijn Android-app introduceerde.

Android 11 biedt ook betere ondersteuning voor neurale netwerken, waardoor kunstmatige intelligentie efficiënter op telefoons werkt. Daarnaast zijn de privacyinstellingen verbetert. Je kunt een app bijvoorbeeld slechts tijdelijk toestemming geven om je locatie te volgen.

In mei meer

Vermoedelijk worden de grootste nieuwe functies pas in mei onthuld, als Google zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie IO organiseert. In het najaar zal de laatste 

De testvariant van Android 11 is op dit moment alleen te installeren als je appontwikkelaar bent, mits je ook een Pixel 2-telefoon of nieuwer hebt.

Handige tips voor Android-telefoons

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore