Japans stijltje

'Games Overwatch en Diablo krijgen animatieseries op Netflix’

19 februari 2020 10:27

Streamingdienst Netflix gaat hoogstwaarschijnlijk een tweetal animatieseries gebaseerd op de Diablo-games en online schietspel Overwatch aanbieden.

Dat blijkt uit het LinkedIn-profiel van van Nick van Dyk, topman bij Activision Blizzard Studios. Hierop staat dat hij onder andere "producent is van Diablo, een tv-serie gebaseerd op Blizzard Entertainment’s videogamereeks". De Diablo-serie moet een Japans animatiestijltje krijgen.

Van Dyk schrijft daarnaast dat hij "samen met zijn partner een animatieserie gebaseerd op Overwatch heeft gemaakt en verkocht". Een woordvoerder van Activision Blizzard wilde nog niet op het lek reageren.

Bij Overwatch meldt hij niet of de serie gepland staat voor Netflix, maar de kans is groot: naast de eerder genoemde Diablo-show maakte zijn studio ook een serie over de Skylanders-games, die tevens aan Netflix werd verkocht.

Castlevania

Het gamebedrijf werkt op het moment aan Diablo IV, dat met een grimmige stijl terug moet grijpen naar het klassieke tweede deel. Overwatch krijgt binnenkort ook een vervolg met daarin een éénspelermodus. De eerste game was uitsluitend een online ervaring.

Animatieseries over games zijn Netflix niet vreemd. De streamingdienst biedt op het moment bijvoorbeeld meerdere seizoenen van Castlevania, dat is gebaseerd op de gelijknamige games die in de jaren ’80 voor het eerst verschenen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore