iPhone 9

'Goedkope iPhone mogelijk vertraagd door coronavirus'

19 februari 2020 09:23
'Een vergelijking met het SARS-virus uit 2003 is lastig', zeggen analisten. Beeld © EPA

De nieuwe, goedkopere iPhone zal wellicht later in de winkels liggen dan verwacht. Het coronavirus heeft namelijk een impact op de productie.

Dat melden anonieme bronnen aan het Japanse Nikkei. De productie van de nieuwe smartphone zou eind februari van start moeten gaan, maar volgens de ingewijden wordt dit uitgesteld naar ergens in maart.

Geruchten wijzen al maandenlang op de komst van een goedkopere iPhone, die de iPhone 9 of iPhone SE 2 zou heten. Van buiten lijkt hij op een iPhone 8, maar hij gebruikt krachtigere hardware dan dat oude toestel.

31 maart

Eerder deze week claimden bronnen nog dat de telefoonproductie op schema loopt en hij op 31 maart onthuld zal worden. Vervolgens zou de verkoop op 3 april van start gaan. De ingewijden van Nikkei suggereren dat die datum nog kan verschuiven.

"De leveranciers doen hun best om de goedkopere iPhone binnen vier weken te produceren", aldus één bron. "De vertraging mag niet te hoog oplopen, omdat Apples strategie er dan onder lijdt." Volgens eerdere berichtgeving wil Apple ieder voorjaar een goedkoop toestel onthullen, gevolgd door een vlaggenschip in het najaar.

Coronavirus

Het coronavirus heeft een flinke impact op de techindustrie. Fabrieken en leveranciers in China hadden tijdelijk hun deuren gesloten gehouden, om te voorkomen dat nog meer mensen besmet raakren in de regio rond het uitbraakgebied. Inmiddels wordt de productie weer opgestart.

Apple waarschuwde eerder deze week dat de omzet dit kwartaal minder hoog zal uitvallen dan verwacht door het virus.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van