Honor 9X Pro

Huawei lanceert nieuwe Google-loze telefoon in Europa

18 februari 2020 16:14 Aangepast: 18 februari 2020 16:34

De Chinese fabrikant Huawei gaat weer een nieuwe Android-telefoon in Europa verkopen, ondanks dat het bedrijf geen Google-diensten mag gebruiken door de Amerikaanse sancties.

De nieuwe smartphone Honor 9X Pro zal in onder andere Europa worden verkocht. Dat meldt Huawei-topman George Zhao in een Facebook-bericht. Komende maandag zal de smartphone tijdens een livestream worden gepresenteerd voor de Europese markt. Het toestel heeft een 6,6 inch scherm en gebruikt een snellere Kirin 810-processor.

Honor is een merk van Huawei, dat speciaal voor de westerse markt is opgezet. Sancties van de Verenigde Staten verbieden Google om diensten te leveren aan Chinese bedrijven zoals Huawei. Hierdoor kunnen telefoons van de fabrikant niet de volledige versie van het Android-besturingssysteem gebruiken.

De nieuwe telefoons gebruiken een speciale Android-versie, maar hierin zitten niet Google-diensten, zoals Google Maps of de appwinkel Play Store.

Mate 30 Pro komt ook nog

Afgelopen najaar onthulde Huawei al de Mate 30 Pro, een toestel dat kampt met dezelfde problemen. De telefoon is op het moment nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar, al belooft Huawei de Mate 30 Pro binnenkort wel in ons land uit te brengen.

De komst van de Honor 9X Pro bewijst dat Huawei zich niet door de sancties laat afschrikken. Dat terwijl de Google-loze telefoons qua functionaliteit achterlopen op concurrenten. De Chinese fabrikant probeert het gat op te vullen met apps voor zijn eigen appwinkel, maar waarschuwt op zijn site dat sommige verwachte diensten niet aanwezig zijn. Huawei biedt ontwikkelaars geld om apps te bouwen voor zijn eigen ecosysteem.

'Huawei stal bedrijfsgeheimen'

De Amerikaanse regering heeft sancties tegen Huawei ingesteld, omdat het bedrijf ervan wordt verdacht mee te werken aan spionage voor de Chinese overheid. De FBI, het ministerie van Justitie en de openbaar aanklagers hebben vorige week in de VS 16 nieuwe aanklachten tegen Huawei ingediend. Het bedrijf wordt onder andere beschuldigd van samenzweren om bedrijfsgeheimen te stelen. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Huawei lanceert vouwtelefoon Mate X in maart in Europa

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zo ging Huawei volgens de VS te werk bij de diefstal van bedrijfsgeheimen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van