Ga naar de inhoud
Smartphone-block

Deze gadget blokkeert apps die je afleiden

Een klein, geel apparaatje van twee Nederlandse studenten moet ervoor zorgen dat je telefoon je minder afleidt.

De Unpluq is een kleine usb-gadget die werkt met Android-telefoons. Steek hem in je toestel en je kunt apps zoals Facebook, YouTube, Instagram en Twitter naar hartelust gebruiken. 

Zodra je de Unpluq verwijdert, worden al die afleidende apps in één klap geblokkeerd. In feite wordt je smartphone een ouderwets mobieltje waar je hooguit mee kunt bellen. Dat doet het apparaatje met behulp van een speciale applauncher, die alleen software opstart als de Unpluq is verbonden.

Er bestaan al smartphone-apps die hetzelfde doen als de Unpluq, maar de makers wilden er per sé een fysiek apparaatje van maken. Hierdoor kun je er namelijk voor kiezen om hem bijvoorbeeld in een la te stoppen, zodat je er niet zomaar bij kan.

TU Delft

De Unpluq is bedacht door Tim Smits en Jorn Rigter, die allebei studeren op de TU Delft. Ze kregen bij het ontwikkelen van hun gadget hulp van twee andere Nederlandse ondernemers.

Inmiddels haalt het team geld op via crowdfundwebsite Kickstarter, waar ze hopen 10.000 euro in te zamelen. Door minstens 15 euro te doneren, krijg je later dit jaar een Unpluq toegestuurd, mits het project succesvol is. Later zal die prijs stijgen naar 19 tot 22 euro - en in de winkels moet het apparaatje 35 euro gaan kosten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl