Mogelijk vertraagd

'Productie nieuwe iPad Pro met 3D-camera gestart'

18 februari 2020 14:01 Aangepast: 18 februari 2020 14:03
Beeld © Apple

Apple zou zijn begonnen aan de productie van een nieuwe iPad Pro, die mogelijk in maart dit jaar onthuld zal worden.

Dat meldt de Taiwanese krant Digitimes. Het bericht wordt beaamd door Bloomberg, volgens wie de voorbereidingen voor de nieuwe iPad Pro van start zijn gegaan.

De nieuwe iPad zou worden voorzien van een 3D-camera achterop, met drie verschillende lenzen. Dit camerasysteem is vergelijkbaar met die op de iPhone 11 Pro en wordt onder andere gebruikt voor augmented reality. 

Hoogstwaarschijnlijk wordt de vernieuwde tablet ook voorzien van een snellere processor en over het algemeen vernieuwde hardware. Het is voor het eerst sinds 2018 dat Apple een nieuwe iPad Pro op de markt zou brengen.

Misschien eind maart

Nu de productie is gestart, zou de iPad Pro mogelijk al eind maart klaar voor onthulling zijn. Dat komt goed uit: volgens bronnen wil Apple op 31 maart een nieuwe budget-iPhone aankondigen, en dat evenement zou prima voor beide apparaten gebruikt kunnen worden.

Zowel Digitimes als Bloomberg houden echter een slag om de arm. Door de uitbraak van het coronavirus in China zijn veel fabrieken en leveranciers dicht, waardoor Apple wellicht minder iPads dan gehoopt kan maken. Apple gaf deze week al een omzetwaarschuwing af. Mogelijk kiest het bedrijf ervoor om de tablet daarom alsnog later te presenteren.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore