Tech

Eerste beelden nieuwe serie Steven Spielberg op Apple TV+

18 februari 2020 13:58 Aangepast: 18 februari 2020 16:38
Beeld © Apple

Apple heeft de eerste trailer van Steven Spielbergs nieuwe serie Amazing Stories gedeeld. De serie is vanaf 6 maart op de streamingdienst Apple TV+ te zien.

Steven Spielberg was één van de grote namen die Apple bij de introductie van zijn videodienst op het podium riep. De beroemde filmmaker blaast zijn serie Amazing Stories uit de jaren 80 als producent nieuw leven in voor Apple TV+. De eerste trailer is nu te zien.

De serie gaat op dezelfde voet verder als eerdere seizoenen. Dat betekent: elke aflevering is een opzichzelfstaand verhaal rond het sciencefiction-genre. Dat principe wordt de afgelopen jaren ook gebruikt door Black Mirror. Ook The Twilight Zone vertelt al decennia elke aflevering een nieuw verhaal.

Vijf unieke verhalen

Volgens de trailer vertelt het eerste seizoen van Amazing Stories "vijf unieke verhalen". Er zijn slechts flarden van die verhalen te zien, zoals eentje waarin acteur Bob Forster een opa speelt die erachter komt dat hij superkrachten heeft. Het is de laatste rol die de acteur speelde voor zijn dood in 2019.

Amazing Stories was één van de eerste Apple-series waar geruchten over verschenen. Eind 2017 was het al duidelijk dat de serie er zou komen.

Ook gingen er toen al geruchten over een andere scifi-serie van Apple, onder leiding van Battlestar Galactica-maker Ronald D. Moore. Dat werd For All Mankind, één van de series waar Apple TV+ in november 2019 mee van start ging.

Apples sciencefictionserie Foundation wordt ondertussen de grootste productie die ooit in Ierland is gemaakt.

Zo bespaar je geld op streamingdiensten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kijktips: deze series en films raden we je aan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore