Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Kraslot

'Scherm Galaxy Z Flip ondanks dun glas krasgevoelig'

17 februari 2020 10:12 Aangepast: 17 februari 2020 12:30
Beeld © JerryRigEverything (YouTube)

Het scherm van Samsungs nieuwste vouwtelefoon zou net zo krasgevoelig zijn als de voorganger Galaxy Fold, ondanks een nieuwe glaslaag.

Bij de presentatie van de Galaxy Z Flip besteedde Samsung extra aandacht aan het 'Ultra Thin Glass' dat het vouwbare scherm bedekt. Voorgaande vouwtelefoons, inclusief de Galaxy Fold, hebben een plastic schermlaag die makkelijk bekrast kan worden. Glas zou daar verandering in brengen, maar eerste tests wijzen op het tegendeel.

YouTube-kanaal JerryRigEverything besloot de stevigheid van Samsungs glaslaag te testen. Dat doet hij met speciale pennen van steeds harder metaal, volgens de zogenoemde Mohs-schaal. Moderne smartphones krijgen krasjes vanaf pennen van niveau 6, met diepe groeven bij niveau 7.

De Galaxy Z Flip krijgt al krassen bij niveau 2, met meer schade bij niveau 3. Daarmee presteert het toestel niet beter dan de recente Motorola Razr, die een vouwbaar scherm met plastic beschermlaag heeft. "Dit scherm is op geen enkele manier krasbestendig", concludeert tester Zack Nelson. Hij kan vervolgens zelfs gaatjes in het scherm prikken, zonder dat het breekt.

Toch echt glas

Samsung stelt in een verklaring tegenover The Verge dat de Z Flip toch echt een scherm met 'Ultra Thin Glass'-technologie heeft. "Hoewel het scherm buigt, moet het wel voorzichtig behandeld worden. Ook heeft de Galaxy Z Flip een beschermde bovenlaag over het glas, die lijkt op die van de Galaxy Fold", aldus Samsung.

Een Britse man die zijn Z Flip voor het eerst openklapte, hoorde en zag het scherm direct doormidden breken. Een scheur loopt horizontaal over het scherm precies waar het scharnier zit. Volgens de Brit is zijn toestel snel en kosteloos door Samsung vervangen. In ieder geval in de VS kunnen klanten eenmalig een schermvervanging laten doen voor 119 dollar.

De Galaxy Z Flip is vanaf vrijdag in Nederland te koop en kost 1500 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: Verliefd op de vouwtelefoon?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Samsung Galaxy S20-telefoons brengen 5G naar de massa

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van