đŸ˜·

AI-software Baidu herkent mensen zonder mondkapjes

17 februari 2020 09:36 Aangepast: 17 februari 2020 11:56
Beeld © Baidu

Software met kunstmatige intelligentie van de Chinese zoekgigant Baidu herkent met 96,5 procent nauwkeurigheid mensen die in een menigte geen mondkapje dragen. De software is nu voor iedereen toegankelijk.

Door het coronavirus moeten Chinezen in het openbaar zoveel mogelijk een mondkapje op hebben. Op sommige publieke plekken, zoals bij markten en in restaurants, is het zelfs verplicht. Nu heeft de Chinese techgigant Baidu software gepubliceerd die op videobeelden herkent wie er wel of geen mondkapje draagt, meldt Technode. Het systeem hiervoor gebruikt kunstmatige intelligentie (AI). 

De programmacode heeft Baidu online gezet en mag door iedereen gratis geïmplementeerd worden in eigen camera- en beveiligingssystemen. Volgens het bedrijf is de software getest op 100.000 plaatjes en is het accuraat in 96,5 procent van de gevallen. Het model is gebaseerd op het onderzoek van PyramidBox, een AI-systeem uit 2018.

Apps tegen corona

Eerder verspreidde de Chinese overheid al een app om te zien of je in de buurt bent geweest van een iemand die is besmet met het coronavirus. Bij invullen van de app wordt gekeken of een collega van je besmet is met het virus, of dat je in de trein, bus, of vliegtuig hebt gezeten met een coronapatiënt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Telefoonbeurs MWC gaat niet door: onmogelijk door coronavirus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van