Edivisie FIFA20

PEC Zwolle verslaat Ajax in zinderende finale gamecompetitie Edivisie

16 februari 2020 20:58 Aangepast: 16 februari 2020 21:00

PEC Zwolle is voor het eerst in de geschiedenis van de club landskampioen geworden. De Zwollenaren pakten de titel in de eDivisie, de speciale competitie van de Eredivisie in de voetbalgame FIFA 20.

In de finale van de Edivisie was PEC Zwolle te sterk voor favoriet Ajax. De wedstrijd werd in het hol van de leeuw gespeeld, in AFAS Live tegenover de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Daar zaten ongeveer 2.000 mensen op de tribunes. Nog ongeveer 18.000 mensen volgden de finale live via YouTube.

De finale werd over twee wedstrijden gespeeld, met de game FIFA 20 op de PlayStation 4 en Xbox One. PEC Zwolle won beide wedstrijden na het nemen van penalty's, na twee keer een 1-1 eindstand.

In de eDivisie kunnen de gamers elke beschikbare speler in FIFA 20 opstellen. In de finaleduels scoorden Cristiano Ronaldo en Johan Cruijff voor PEC Zwolle. Eusebio en Lionel Messi maakten de doelpunten voor Ajax.

Hoofdprijs 25.000 euro

De twee gamers van de Zwollenaren, Tony Kok en Jonas Ghebrehiwot, winnen 25.000 euro en een kampioensschaal. Ook krijgen de gamers punten voor de wereldranglijst. Daarmee kunnen ze zich plaatsen voor het officiële WK, de FIFA eWorld Cup.

Vorige week vond al de finale plaats van de FIFA eClub World Cup 2020. Het team Complexity Gaming versloeg Ellevens eSports, het gameteam van Gareth Bale (Real Madrid).

Alle eredivisieclubs doen mee

De eDivisie is opgezet door de Eredivisie. Alle achttien clubs hebben twee gamers onder contract. Daarmee willen ze jongeren achter hun scherm vandaan halen en de echte voetbalstadions in krijgen. De gamers spelen niet alleen eDivisie-wedstrijden, maar worden ook ingezet op fandagen en sponsorevenementen. Het is het vierde seizoen van de eDivisie.

Ajax won de eerste twee titels. Vorig jaar ging de schaal naar De Graafschap. Omdat dat team degradeerde uit de Eredivisie, ontbreken de Superboeren ook in de eDivisie.

Finale in AFAS Live

Voor de finaledag had de Eredivisie AFAS Live afgehuurd. Om de wedstrijden heen was een heel programma gebouwd. Zo konden bezoekers in een fanzone zelf FIFA 20 spelen tegen de professionele gamers uit de eDivisie. Acht teams hadden zich geplaatst voor de titelstrijd. Behalve PEC Zwolle en Ajax waren dat Heracles Almelo, FC Groningen, FC Utrecht, PSV, Willem II en ADO Den Haag. Ajax was eerste geworden in de reguliere competitie, PEC Zwolle 14e. Toch gaat de titel naar Overijssel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Team Gullit-speler wint 45.000 euro op groot FIFA-kampioenschap

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Voetballer Gareth Bale investeert in esports

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van