Tech

Ooit populaire quiz-app HQ stopt ermee: bedrijf opgeheven

16 februari 2020 16:58 Aangepast: 16 februari 2020 17:08

De ooit populaire smartphone-app HQ Trivia gaat stoppen. Het bedrijf heeft per direct de deuren gesloten.

Dat ontdekte CNN. De CEO van het bedrijf achter de app heeft personeel ingelicht in een e-mail. "Onze grootste investeerders zijn niet langer bereid ons te financieren", schrijft hij. "Daarom zal HQ per direct zijn deuren sluiten en wordt het bedrijf ontbonden."

Het bedrijf achter HQ Trivia worstelde er al langer mee om operationeel te blijven. Volgens Yusupov was er recent een expert ingehuurd die moest helpen om nieuwe investeerders te vinden, maar dat lijkt te zijn mislukt.

Quiz-app

HQ Trivia was een quizprogramma in de vorm van een smartphone-app. Iedere gebruiker kon op een specifiek tijdstip de app starten om mee te doen aan de quiz, die live vanuit een studio werd gepresenteerd. 

Bij een fout antwoord moest je afhaken, waarbij de quiz doorging tot een kleine groep winnaars overbleef. Die kregen een kleine geldprijs uitgekeerd. Talpa maakte in 2018 een Nederlandse kloon genaamd Lucky13, die er pas na verschijning al mee stopte.

Overdosis

In december 2018 kwam HQ-medeoprichter Colin Kroll om het leven na een drugsoverdosis. Afgelopen zomer kwamen meerdere mensen op straat te staan na een reorganisatie.

Wat is er zo briljant aan TikTok?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore