Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Tesla toont nu ook laadpalen van derden in navigatiesysteem

Tesla toont voortaan laadpalen van derden naast zijn eigen Superchargers in de navigatiesystemen van zijn auto's. Ook in Nederland laat Tesla publieke laadstations zien.

Tesla laat gebruikers al jaren routes plannen via zijn omvangrijke netwerk aan Superchargers. De navigatie van de auto weet wanneer een laadpauze wenselijk is, en plant de meest optimale route. Nu worden ook laadnetwerken van derden meegenomen in de routeplanning, meldt een Europese Tesla-eigenaar op Reddit.

De gebruiker kreeg het bericht dat Tesla vanaf de voorjaarsvakantie ook "publieke laadpunten" in zijn routeplanner toont. "Meer laadopties worden getoond in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland", stelt Tesla.

Aanbod wordt uitgebreid

"Publieke laadpunten hebben andere toegangsvereisten en je moet misschien een app zoals Plugsurfing downloaden om deze laders te gebruiken. Deze functionaliteit zal met toekomstige software-updates worden verbeterd en we zullen doorlopend nieuwe laders toevoegen", aldus de automaker.

Volgens de Tesla-eigenaar die het bericht kreeg, lijkt het erop dat de laadpalen van derden handmatig worden toegevoegd. Tesla lijkt geen gebruik te maken van een bestaande database. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Volg alle updates over elektrische auto's.

'Tempo
Lees ook
'Tempo plaatsing laadpalen elektrische auto's moet omhoog'
Tesla
Lees ook
Tesla herstelt verwijderde Autopilot van tweedehands auto
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl