Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Tesla herstelt verwijderde Autopilot van tweedehands auto

Beeld © Bloomberg

Tesla heeft de Autopilot-functie van een tweedehands Model S hersteld, nadat die op afstand werd verwijderd. Het bedrijf heeft excuses aangeboden.

Tesla-chauffeurs waren verontwaardigd toen bleek dat het bedrijf sommige later aangeschafte digitale functies van zijn auto's verwijderde, als die tweedehands verkocht werden. Het bedrijf verwijderde de Autopilot-functie van een tweedehands Model S, terwijl de vorige eigenaar die functie tegen betaling had geïnstalleerd.

Die betreffende klant werd door Tesla gebeld, nadat zijn verhaal in de media kwam. De man kreeg excuses, het zou gaan om miscommunicatie meldt The Verge. Alle verwijderde functies werden met een update weer teruggeplaatst op de tweedehands elektrische auto.

Dubbel verdienen aan functies

De man had de auto al in 2017 bij een occasiondealer aangeschaft. De auto werd verkocht met onder meer de Autopilot als aanwezige functie. Die was toen kennelijk al door Tesla aangemerkt om verwijderd te worden, dat gebeurde pas nadat de nieuwe eigenaar de auto voor onderhoud naar Tesla bracht.

In het verleden heeft Tesla wel vaker functies van tweedehands auto's verwijderd. Dat gebeurde echter vaak voordat die auto's bij een dealer terechtkwamen. Veel Tesla-auto's zijn op fysiek vlak volledig voorzien van allerlei functies, maar gebruikers moeten Tesla extra betalen om bijvoorbeeld de Autopilot-functie of meer batterijcapaciteit te ontgrendelen.

Bij tweedehands auto's kan Tesla twee keer de nieuwprijs vragen voor zulke functies, ook al zijn ze eerder al ontgrendeld.

Meer updates over elektrische auto's

Abonneer op het Bright YouTube-kanaal voor meer video's over elektrische auto's

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl