Elektrische auto's

Škoda's elektrische SUV heet Enyaq

14 februari 2020 11:02 Aangepast: 14 februari 2020 19:50

De Volkswagen-groep komt de komende jaren met een flink aantal elektrische auto's op het MEB-platform. De elektrische SUV van Škoda gaat Enyaq heten.

De eerste elektrische Škoda is de kleine elektrische Citigo. Maar er moeten er snel meer volgen. De eerste SUV die op batterijen loopt gaat Enyaq heten.

De van oorsprong Tsjechische autobouwer heeft niet zomaar wat uit het woordenboek gegrabbeld, maar zich laten inspireren door het Gaelic. Net als de band Enya waren de marketingmensen van Škoda geïnspireerd door het woord dat 'bron van leven' betekent. Maar aan het einde was wel een Q nodig omdat de andere SUV's ook een Q aan het einde van de naam hebben; Kodiaq, Kamiq en Karoq.   

Raadspelletje

Škoda maakt er een waar raadspelletje van door te verklappen dat alle toekomstige elektrische auto's op dit platform een naam zullen krijgen uit de Ierse taal, terwijl de bestaande SUV's op brandstof allemaal namen kregen uit de taal van de Inuit. 

Ik gok op Óltaq (dronkaard met een q erachter), Saoirseq (vrijheid met een q), Spraoiq (lol met een q) en voor de grootste elektrische SUV; Grianghrafadóireachtaq (fotografie met een Q). 

Voor eind 2022 zullen er tien elektrische modellen te koop zijn onder het Škoda iV-submerk. 

Volg meer updates over elektrische auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elektrische auto's om in 2020 naar uit te kijken

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jaguar legt productie elektrische auto stil door batterijtekort

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van