Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Veiling

De 'Nintendo PlayStation' kan tonnen opleveren bij veiling

13 februari 2020 18:40 Aangepast: 14 februari 2020 19:45

Gameliefhebbers kunnen een bod uitbrengen op de 'Nintendo PlayStation'. Dit prototype van een nooit verschenen spelcomputer van beide bedrijven is te koop op een internetveiling.

Sony en Nintendo werkten in de jaren 90 samen aan een spelcomputer die games afspeelde vanaf een CD-ROM, die onder de naam 'Play Station' werd ontwikkeld. De bedrijven kregen ruzie, waarna het apparaat nooit op de markt kwam. Een paar jaar later kwam Sony met de PlayStation, die ook CD-ROMS gebruikte.

Het is voor het eerst dat de eigenaar van het prototype van de 'Nintendo PlayStation', Terry Diebold, probeert de console te verkopen. Hij kocht het prototype in 2009 bij de executieverkoop van het huis van een ex-Sony-medewerker. In 2015 vond de zoon van de eigenaar hem op zolder, waarna de gehele verzamelwereld de vondst ontdekte.

Diebold probeert al jaren geld te verdienen aan het apparaat, door hem te verhuren aan bijvoorbeeld musea of evenementen. Dat is tot nu toe niet gelukt, waardoor hij hem nu alsnog gaat verkopen. 

Miljoen dollar

Op de Nintendo PlayStation kun je sinds vandaag bieden op de veilingsite Heritage Auction. Daar kan het apparaat flink wat geld opleveren: verzegelde oude games gingen al voor tienduizenden dollars over de toonbank. 

Diebold heeft al eens flinke biedingen gehad. Eén verzamelaar zou zelfs een miljoen dollar over hebben gehad voor het prototype.

De veiling sluit over drie weken. Het hoogste bod is momenteel al 350.000 dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sony bereidt PlayStation 5-onthulling voor met nieuwe site

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Geen PlayStation 5 op E3: Sony slaat gamebeurs over

Kijk ook: Samsung Galaxy Z Flip

Volg Bright op YouTube voor meer video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore