Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Verrassend

'Nederlanders gamen vaakst op telefoon'

13 februari 2020 12:18 Aangepast: 13 februari 2020 12:21

De smartphone wordt van alle apparaten om games te spelen veruit het meest gebruikt door Nederlanders.

In totaal gamen Nederlanders dagelijks bijna half miljard minuten. Dat meldt onderzoeksbureau Multiscope op basis van onderzoek onder 3600 Nederlanders. Van de 7,6 miljoen Nederlanders die gamen speelt de gemiddelde gamer 61 minuten per dag.

Het aandeel minuten dat Nederlanders op smartphones spelen is met 35 procent inmiddels fors groter dan het aandeel van gamen op spelcomputers, goed voor 15 procent van die dagelijkse half miljard minuten.

Spelen op een spelcomputer zoals de PlayStation 4, Xbox One of Nintendo Switch komt wat betreft tijdsbesteding zelfs op de vijfde plaats. Na de smartphone komen eerst nog de tablet met 18 procent en de desktopcomputer en laptop met beiden 16 procent.

Laagdrempelig populair

Vergeleken met 2017 is alleen gamen op een smartphone gegroeid, alle overige manieren hebben in aandeel ingeleverd. Dat heeft vooral te maken met de nog steeds groeiende populariteit van laagdrempelige games als Candy Crash en Wordfeud.

Dergelijke smartphonegames worden overwegend door vrouwen gespeeld. Van vrouwen besteedt 43 procent het meeste minuten aan gamen op een smartphone. Mannen spelen vooral op de desktopcomputer en spelcomputer. FIFA is veruit de meest gespeelde game op spelcomputers.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore