Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Rogue One-prequel

Opnames Star Wars-serie over Cassian Andor starten binnenkort

12 februari 2020 15:57 Aangepast: 12 februari 2020 15:58

De opnames van een Star Wars-serie over piloot Cassian Andor voor streamingdienst Disney+ gaan dit jaar van start.

Dat vertelt acteur Diego Luna, die de rol ook vertolkte in de film Rogue One, in een gesprek met ET. "De plannen staan nog steeds, dit jaar gaan we aan de slag", aldus de acteur. "Ik ben me op dit moment aan het voorbereiden."

De nieuwe Star Wars-serie werd een jaar geleden voor het eerst aangekondigd. Toen leek het er op dat de productie vorig jaar van start zal gaan.

Op het moment heeft Luna nog "amper een idee" wat er op de planning staat, maar hij heeft wel al een paar scripts van de productie gelezen. "Ik kan niet wachten, het is echt heel cool om een verhaal te vertellen waarvan je het einde al kent."

'Je kent het einde al'

De film laat het leven van Andor voor de gebeurtenissen van Rogue One zien. Daarnaast heeft het script volgens Luna een hoop gemeen met zijn filmvoorganger: "Het is een verhaal over hoe dingen gebeuren, niet wanneer ze gebeuren. Dat is dezelfde manier van verhaalvertelling die je in Rogue One zag. Je kent het einde al, maar je weet niet hoe je er terechtkomt."

Afgelopen jaar debuteerde de Star Wars-serie The Mandalorian ook al op Disney+, waarvan later dit jaar een tweede seizoen verschijnt. Daarnaast wordt gewerkt aan een serie over het leven van Obi-Wan Kenobi. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Star Wars: dit kun je aan films en series verwachten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore