Coronavirus

Telefoonbeurs MWC gaat niet door: onmogelijk door coronavirus

12 februari 2020 20:03 Aangepast: 12 februari 2020 20:19
Beeld © AFP

Het Mobile World Congress (MWC), de grootste telefoonbeurs ter wereld, gaat niet door. Het coronavirus maakt het volgens de organisatoren onmogelijk om het evenement door te laten gaan.

Dat laat de CEO van GSMA, dat de beurs organiseert, weten aan Bloomberg.

"Om ervoor te zorgen dat Barcelona veilig blijft, heeft de GSMA zojuist MWC Barcelona 2020 afgezegd in verband met het coronavirus", aldus de topman. "Omdat reizen moeilijk is geworden en er een hoop omstandigheden spelen, is het onmogelijk de beurs door te laten gaan."

Afhakers

Eerder vandaag zeiden onder andere Nokia, Deutsche Telekom, Orange en British Telecom dat ze dit jaar niet aanwezig zouden zijn op MWC, omdat ze bang waren dat personeel met het coronavirus besmet zal worden. 

Eerder haakten ook Sony, Ericsson, Vivo, ZTE, Nvidia, Cisco en TCL af. De Chinese bedrijven Oppo en Huawei waren nog steeds van plan om te komen.

Chinese bedrijven

MWC wordt normaal gesproken door veel fabrikanten en telecomaanbieders bezocht, waarvan een hoop ook gevestigd zijn in China. De angst voor besmetting bij bedrijven was hierdoor groot.

Eerder vandaag vertelden ingewijden al aan Wired dat de GSMA de beurs wilde afzeggen. Reuters hoorde dat vandaag het lot van de beurs besproken moest worden.

Verzekeringsclaim

Volgens bronnen werd er gelobbyd bij de Spaanse overheid, om de gezondheidszorgen uit te roepen tot een noodsituatie. Het is onduidelijk of dit ook is gelukt.

Die noodsituatie zou de GSMA uit de brand helpen, omdat de gelopen schade bij een afzegging dan geclaimd kan worden bij de verzekering. Zonder die verzekeringsclaim wordt het een dure grap: ieder jaar worden er meer dan 100.000 bezoekers verwacht en worden er gigantische hallen afgehuurd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Samsung Galaxy S20-telefoons brengen 5G naar de massa

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van