Quarantaine

TikTok-gebruiker gaat viral met video's vanuit quarantaine in Wuhan

12 februari 2020 13:14 Aangepast: 12 februari 2020 17:20

Een Nieuw-Zeelandse TikTok-gebruiker werd ineens razend populair, omdat hij video's maakte vanuit het quarantainegebied voor het coronavirus in Wuhan.

De video’s van de 21-jarige Daniel Ou Yang werden gemiddeld ineens 50.000 keer per stuk bekeken. In korte tijd kreeg hij er 17.200 volgens bij en kregen zijn video’s 155.000 likes. Dat ontdekte South China Morning Post.

Ou Yang bezoekt ieder jaar zijn vader en grootouders in Wuhan. Dit jaar arriveerde hij op 14 januari, waarna hij vanaf 23 januari niet meer naar huis mocht. Al het reisverkeer werd beperkt omdat het coronavirus in de stad was uitgebroken.

Naarmate de uitbraak serieuzer werd, zat hij vaker opgesloten in zijn eigen slaapkamer. Om hem heen raakten steeds meer mensen besmet: drie collega’s van zijn grootouders overleden uiteindelijk aan het virus. 

Video’s vanuit zijn slaapkamer

Hij besloot zijn tijd in Wuhan vast te leggen in korte video’s op TikTok. Veel daarvan werden opgenomen in zijn slaapkamer en leggen het straatbeeld vanuit zijn raam vast. Daarnaast reageerde hij op nieuwsontwikkelingen met korte shots met de selfiecamera.

Hoewel de video’s al snel populair waren, trokken ze ook discriminerende reacties aan. Andere TikTokkers schreven bijvoorbeeld dat hij "beter in China kan blijven" en dat "Chinezen het verdienen, omdat ze vleermuizen, katten en honden eten".

Inmiddels is de TikTokker geëvacueerd naar Nieuw-Zeeland, waar hij zich in quarantaine bevindt. Binnenkort wil hij zijn makelaarswerk weer voortzetten.

Volg Bright ook via TikTok.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van