Geforce Now

Nvidia haalt Call of Duty en World of Warcraft van streamingdienst

12 februari 2020 10:05 Aangepast: 12 februari 2020 10:06

De spellen van uitgever Activision Blizzard zijn ineens niet meer te spelen bij de gamestreamingdienst Geforce Now van Nvidia.

"Op verzoek van Activision Blizzard halen we al hun games van ons platform", schrijft Nvidia in een verklaring

Geforce Now is de nieuwe gamedienst van Nvidia, waarmee gebruikers pc-spellen naar hun computer, smartphone, tablet of tv kunnen streamen. Daarbij heb je toegang tot veel games die eerder in de online winkels van Steam en Epic Games zijn verschenen.

Het gehele aanbod van Activision Blizzard was ook speelbaar via de Battle.net-app, maar daar was de game-uitgever het niet mee eens. Naast Call of Duty en World of Warcraft zijn onder andere Overwatch, Hearthstone, Diablo III en StarCraft II niet langer speelbaar op het platform.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Blizzard is de Disney van de game-industrie

'Spijtig dat dit moet'

Het besluit is slecht nieuws voor gamers die één van deze spellen hebben gekocht om op Geforce Now te spelen en nu ineens geen toegang meer hebben.

"Het is spijtig dat dit nu moet gebeuren", vindt ook Nvidia. "We hopen met de uitgever samen te werken om de games later weer toe te voegen."

Google Stadia

Nvidia is niet het enige techbedrijf met een gamestreamingdienst, waarbij de games draaien op servers op afstand. Google ging vorig jaar bijvoorbeeld van start met Stadia, waarop nu een kleine selectie games aanwezig is.

Bij de Franse startup Shadow kun je ook een game-pc huren, waarop je alle games kunt installeren die je eerder hebt gekocht.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van