5g

Ook Vodafone biedt abonnementen met 5G aan

12 februari 2020 09:29 Aangepast: 12 februari 2020 10:02
Beeld © AFP

Het gros van de klanten van Vodafone heeft in principe vanaf maart een abonnement dat toegang biedt tot 5G. Maar ze kunnen pas 5G gebruiken met een geschikte smartphone en zodra het netwerk van Vodafone er later dit jaar klaar voor is.

Alle bestaande en nieuwe klanten met een standaardabonnement, Vodafone Red genaamd, krijgen vanaf volgende maand toegang tot 5G. Het is nog onduidelijk wanneer klanten daadwerkelijk gebruik kunnen maken van dit snellere netwerk.

Nog niet alle antennes van de telecomaanbieder zijn uitgebreid met de benodigde technologie. Daarnaast moet Vodafone de veilingen van de frequenties afwachten, die in de loop van het jaar zullen plaatsvinden.

Concurrent T-Mobile biedt vanaf deze maand al abonnementen aan die ondersteuning bieden voor 5G.

Onbeperkt abonnement

De provider is ook van plan een abonnement met een onbeperkte hoeveelheid data te bieden. Ook hierbij wordt het voorbeeld van T-Mobile gevolgd, dat al eerder met een onbeperkt abonnement kwam. Tele2 en KPN volgden dit voorbeeld ook al.

Abonnees kunnen bij dit Vodafone-abonnement 5 gigabyte per dag gebruiken. Zijn ze daar doorheen, dan kunnen ze de databundel gratis aanvullen met meer gigabytes. Op die manier wil de provider misbruik van het abonnement voorkomen.

Het is nog niet bekend wat het abonnement precies zal kosten en wanneer het wordt aangeboden. Meer details worden rond maart verwacht.

Samsung Galaxy S20

Vodafone verkoopt nu al wel de eerste toestellen die in Nederland 5G ondersteunen: de drie varianten van de nieuwe Samsung Galaxy S20. Die telefoons zijn vanaf medio maart beschikbaar. Ook andere fabrikanten brengen binnenkort 5G-telefoons in Nederland op de markt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nogal vroeg: T-Mobile komt alvast met 5G-abonnement

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van