Ga naar de inhoud
Vouwbare smartphone

Samsung lanceert Galaxy Z Flip met vouwbaar glas

Beeld © Samsung

De tweede vouwbare smartphone van Samsung heet officieel de Galaxy Z Flip en heeft vouwbaar glas.

Samsung heeft tijdens zijn Galaxy Unpacked-evenement de Galaxy Z Flip onthuld, een nieuwe vouwbare smartphone. Het toestel maakt gebruik van vouwbaar glas.

De Z Flip is de tweede vouwbare smartphone van Samsung. Voorganger Galaxy Fold kreeg veel kritiek om de kwetsbaarheid van het scherm. Het nieuwe materiaal moet duurzamer zijn.

Horizontaal scharnier

Terwijl de Galaxy Fold zich verticaal laat opvouwen, heeft de Z Flip een horizontaal scharnier. Door het toestel compleet uit te vouwen, verschijnt er een 6,7 inch amoled-scherm met een gaatje voor de selfiecamera.

Halverwege ingeklapt, wordt het scherm automatisch onderverdeeld in twee onderdelen. Dan is het bovenste deel bijvoorbeeld voor camerabeelden en het onderste deel voor de besturing.

Dichtgeklapt

Is het toestel dichtgeklapt, dan zijn de tijd en notificaties te lezen via een klein 1,1 inch schermpje aan de buitenkant. Dit schermpje kan ook worden gebruikt bij het maken van selfies met de dubbele 12 megapixel-camera's.

Onder de kap zit een snelle octacore-chip, het model is nog onbekend. Het toestel heeft 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. De Z Flip heeft een dubbele batterij met een gecombineerde capaciteit van 3300mAh. 

De Galaxy Z Flip zal in Nederland beschikbaar zijn in de kleuren Mirror Purple en Mirror Black. Het toestel wordt vanaf 21 februari verkocht voor 1500 euro.

 

Galaxy S20

Naast de Z Flip heeft Samsung ook de nieuwe Galaxy S20-serie onthuld. Die high-end smartphones zijn er in drie verschillende versies: de S20, S20+ en S20 Ultra. 

De S20-telefoons zijn vanaf 13 maart in Nederland beschikbaar en meerdere modellen beschikken al over ondersteuning voor 5G.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Eerste
Lees ook
Eerste indruk: Samsung Galaxy S20