MWC 2020

Telefoonbeurs MWC op losse schroeven: besluit valt vrijdag

11 februari 2020 23:56 Aangepast: 12 februari 2020 11:42

Het wordt steeds onzekerder of 's werelds grootste telefoonbeurs, het Mobile World Congress, wel doorgaat later deze maand. Uit angst voor het coronavirus meldt het ene na het andere techbedrijf zich af voor MWC.

Steeds meer bedrijven besluiten dit jaar 's werelds grootste smartphonecongres, het Mobile World Congress (MWC), over te slaan. Onder meer Amazon, LG, Sony, Ericsson, Nvidia, Intel en NTT hebben laten weten niet te komen. Ook Facebook, Cisco, MediaTek, AT&T en Sprint reizen niet meer af naar Barcelona.

Volgens Spaanse media twijfelen Vodafone en Deutsche Telekom sterk over hun deelname. Andere bedrijven komen wel, maar op kleinere schaal.

Mogelijk afgelast

De organisatoren overleggen vrijdag of ze het hele evenement moeten uitstellen of afgelasten, melden Spaanse media.

Mensen uit de stad Wuhan en omstreken, waar de uitbraak begon en nog altijd woedt, zijn niet welkom op het MWC. Mensen uit de rest van China moeten bewijzen dat ze in de twee weken voor het congres niet in China zijn geweest. Bezoekers worden getemperatuurd. 

Honderdduizend bezoekers

Het Mobile World Congress wordt van 24 tot en met 27 februari gehouden. De beurs trekt jaarlijks 100.000 bezoekers en telt 2400 exposanten. Het congres is voor grote bedrijven erg belangrijk. Zo onthulde het Chinese Huawei vorig jaar in Barcelona zijn eerste opvouwbare telefoon, de Mate X.

Dit jaar staat het congres in het teken van 5G-internet, kunstmatige intelligentie, slimme apparaten en big data.

Bright doet verslag vanaf het Mobile World Congress 2020. Volg ons op YouTubeFacebook en Instagram

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste indruk: Samsung Galaxy S20

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Samsung lanceert Galaxy Z Flip met vouwbaar glas

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore