AirPods

'Apple verkoopt dit jaar ruim 100 miljoen audioproducten'

11 februari 2020 14:09
AirPods Pro Beeld © Bright

Apple zou dit jaar in totaal meer dan 100 miljoen exemplaren van de AirPods en andere audio-apparaten verkopen.

Dat voorspelt marktbureau Counterpoint. Daarmee zou Apple zijn concurrenten op de AirPods-markt nog wel even voor blijven. "De echte concurrentiestrijd gaat om de tweede plaats", schrijft de onderzoeker. "Samsung, dat vorig jaar acht miljoen Galaxy Buds-oordoppen verkocht, moet met grote upgrades komen om zijn rivalen voor te blijven."

CounterPoint verwijst daarbij naar wat ze 'hearables' noemen: draadloze oordoppen zoals de AirPods, die specifiek zijn gemaakt om in combinatie met je smartphone te gebruiken.

Apples draadloze audiotak groeide vorig kwartaal met 53 procent vergeleken met een jaar eerder, aldus Counterpoint. Daarmee is de omzet binnen deze Apple-divisie veel harder gestegen dan eerst werd gedacht.

Halve markt  van Apple

In het afgelopen kwartaal werden er 51 miljoen draadloze oordoppen verkocht, waarvan 41 procent kwam uit de stal van Apple. Daarmee heeft de techreus 62 procent van alle omzet uit deze markt opgeslokt, die dat kwartaal neerkwam op 6,6 miljard dollar (inmiddels 6 miljard euro).

Apples groei op die markt kan wellicht door nog iets worden gestimuleerd: recente geruchten wijzen op de komst van een Apple-koptelefoon, die werkt op dezelfde manier als de AirPods. De techgigant maakte eerder al zulke headsets onder de Beats-naam. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore